"Toen mijn terugkeer naderde, worstelde ik nog het meest met de vraag of ik me nog volledig zou kunnen geven op m’n werk.

Er waren natuurlijk de fysieke beperkingen die erbij waren gekomen zoals een minder mobiele arm en rug- en kniepijn. Ik maakte me ook zorgen om de reacties van collega's, directie, de kinderen op mijn werk. Om nog maar te zwijgen over het bezoek aan de arbeidsgeneesheer en de papiermolen…

Gelukkig bezorgde mijn schoonbroer mij wat informatie over Rentree. Door die begeleiding begon alles in de juiste plooi te vallen. De coach had een duidelijk plan voor ogen maar er was daarnaast altijd plaats voor persoonlijke vragen in een ontspannen sfeer.

Echt alles wat werk betrof was bespreekbaar: mijn emotionele bezorgdheden maar bijvoorbeeld ook aanpassingen op mijn werkplaats en tips bij het 'sparen' van m'n rug, knieën,... bij de verzorging van de kinderen, …

De begeleiding heeft zo veel voor mij betekend. Ik voelde me begrepen en gesteund. Ik stond er niet (meer) alleen voor!

Ik ben nu terug vol enthousiasme gestart. Misschien ben ik wat euforisch geweest de eerste dagen. Ik moet nog leren om te luisteren naar mijn lichaam."

Els, 51 jaar, kinderverzorgster

Zou ik me terug volledig kunnen geven op het werk?